Tracking

O Grupo Montiqueijo procurou equipar as suas unidades de produção com sistemas que garantam qualidade e segurança alimentar. O sistema de rastreabilidade implementado nas 2 unidades fabris permite um mapeamento do controlo de todo o processo de produção até ao produto final. Desta forma, facilmente identifica-se e extingue-se algum problema que possa surgir em alguma das fases de produção e que possa pôr em causa a segurança alimentar dos produtos finais.

Know more

Conservation

Fresh cheese and cottage cheese

O queijo fresco e o requeijão são produtos muito sensíveis às variações térmicas, como tal, devemos procurar manter a sua temperatura constante entre os 0º e os 5º graus, de forma a manter a sua frescura durante o seu prazo de validade.

Transporting the product home

Fresh cheese and cottage cheese must maintain the same temperature from the time they leave the factory until they reach the consumer. Ideally, they should be transported from the supermarket in a bag or thermal bag, so that the products do not change with the outside temperature. In this way, we guarantee its freshness and characteristics until the end of its validity.

At home

In the refrigerator, we must place the fresh cheese and curd in the coolest area (generally the center and the innermost area). The fridge door is always an area of ​​greater temperature variation and is therefore not an advisable place.

Depois de abertos, os queijos frescos devem ser mantidos na sua embalagem original, com o respetivo soro, dentro de um recipiente hermeticamente fechado, de forma a evitar o contacto com o ar. Assim preservamos o produto, recriando o seu ambiente antes de aberto.

Time to eat

Fresh cheese and cottage cheese should only be taken out of the fridge at the time of consumption, and should not be left at room temperature for a long time.

Cured cheese

O queijo curado deve ser mantido sempre no frio, de forma a garantirmos o seu tempo de duração. A temperatura que recomendamos é 10º, porém, deverá ser retirado do frio 30 minutos antes de servir, para que as características do produto – cheiro, sabor e textura – sejam percecionadas durante a degustação.

At home

In the refrigerator, we must place this product in a hermetically sealed container, to isolate it from the air, and we can place it in a less refrigerated area (at the ends, on the bottom shelf or drawer).

Mold

A cheese with visible mold may not be spoiled, in this situation we must clean the cheese with oil or edible olive oil, and then do the test of the senses: observe, smell and taste. If the cheese retains its original flavor, we can eat it safely.